• Meny
  • Meny

Piazza Navona i Roma

Piazza Navona har allerede siden første århundre vært et populært sted å oppsøke, men i motsetning til de gamle romerne som i sin tid valfartet til stedet for å overvære sportslige aktiviteter, kommer turistene i dag for å ta de mange severdighetene på plassen i nærmere øyesyn.

Blant disse er Sant’Agnese in Agone, en kirke oppført i barokkstil, Nostra Signora del Sacro Cuore som er en katolsk kirke, Palazzo Braschi som er et stort nyklassisk palass fra slutten av 1700-tallet og Palazzo Pamphili, et stort palass som i dag er tilholdsted for den brasilianske ambassaden i Italia.

De fire elvers fontene

Sentralt på plassen finner man Fontana dei Quattro Fiumi (De fire elvers fontene), som er et mesterverk utført av den italienske billedhuggeren Giovanni Lorenzo Bernini på midten av 1600-tallet.

På Fontana Dei Quattro Fiumi er det hele fire separate skulpturer som hver for seg representerer en verdensdel. Den første er Ganges som representerer Asia, den andre er elveguden Nilen som representerer Afrika. Den tredje statuen er Rio de la Plata som representerer Amerika, og den siste er Donau som skal representere Europa. Som en kuriositet kan det nevnes at man ikke kan se Nilens ansikt, simpelthen fordi at på den tiden fontenen ble bygget, kjente man ikke til elvens kilder, og følgelig heller ikke kunne sette ansikt på den.

Rikt folkeliv

Ved siden av å ha vært idrettsplass, har plassen også spilt en viktig rolle som handelstorg, den har vært brukt til teater, og det har vært arrangert hesteveddeløp der. I dag er det også et yrende folkeliv på plassen, om enn ikke i så dramatiske former som i forne tider. Les forøvrig mer om andre kurositeter i Roma, deriblant Vatikanmuseet og Pantheon.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *