• Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter i Roma burde du oppleve?

Roma er en myriade av severdigheter, den ene mer spennende og interessant enn den andre, ja faktisk inneholder byen så mange severdigheter, at det er direkte vanskelig å vite hvilke man bør anbefale. Dog er det noen som er selvskrevne på listen over steder man simpelthen bare må få med seg ved et besøk i Roma, og blant de mest kjente finner man Colosseum hvor gladiatorene kjempet sine tapre kamper for rundt 2.000 år siden, og selvfølgelig også Vatikanstaten, pavens resistens, og stedet hvor Peterskirken og Petersplassen befinner seg. Det er også i Vatikanstaten man kan se det Sixtinske Kapellet, som er stedet kardinalene trekker seg inn i, for å velge pave.

Et friskt pust fra fortiden

Likeledes kommer man ikke utenom et besøk på Circus Maximus, hvor de tidlige romerne gikk for å se på hesteveddeløp, Foro Romano, hvor oldtidens romerske senat og høyesterett holdt til, og man fortsatt kan se spor etter Via Sacra, den viktigste hovedgaten i Roma, for flere tusen år siden.

Byen er også full av museer og gallerier, og både Nasjonalmuseet for moderne kunst og Romas Nasjonalmuseum befinner seg her.

Er man interessert i arkitektur er en byvandring i seg selv en severdighet, og det finnes statuer og monumenter stort sett over hele byen, og flere spektakulære fontener ligger åpent i gatebildet. Faktisk har Roma hele 280 fontener alt iberegnet, men det er fontener som Piazza Navona og Trevi-fontenen de fleste besøker, noe som er lett å forstå, spesielt hvis man besøker dem på kveldstid, da belysningen virkelig kommer til sin rett.

Religiøse monumenter

Av monumenter er det all grunn til å nevne obelisken på Piazza San Giovanni in Lanterano, som etter sigende skal være den eldste i Roma, og kom til byen i år 357, og obelisken på Piazza del Popolo, en obelisk som er bevoktet av noen flotte marmorløver.

Roma har også gjennom tidene vært et samlingspunkt for religiøse trosretninger, og hele byen bærer preg av både katolske og kristne kirker, og fra den senere tid også moskeer. Blant de mest kjente finner man, i tillegg til Peterskirken, Santa Maria Maggiore, en kirke bygget til ære for jomfru Maria.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *