• Meny
  • Meny

Hvor i Roma bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Roma kan kanskje virke stort og overveldende, men sannheten er at sentrumskjernen er relativt kompakt. Faktisk kan du nå de aller fleste kjente severdigheter til fots så lenge du bor nokså sentralt i byen.

Et konsentrert bysentrum til tross, du trenger likevel et sted å sove. Nedenfor har jeg sammenfattet fire områder som jeg personlig mener er de aller beste i Roma. Felles for alle de fire bydelene er sentral beliggenhet og god standard. Deretter koker det ned til hva som er viktig for deg av hensyn til uteliv, shopping, spisesteder og nattero.

Termini – Esquilino

Termini Esquilino Roma Termini

Et sentralt og fint alternativ i Roma er området kjent som Termini – Esquilino. Som navnet antyder er dette nabolaget som huser togstasjonen Termini. Således er dette en perfekt for deg som tar toget fra flyplassen og ønsker et nærliggende hotell til togstasjonen. Området kan kanskje føles litt kaotisk, men det hersker en slags orden i rotet likevel.

Tilreisende på budsjett kan glede seg over at bydelen har mange rimelige alternativer når det kommer til overnatting. Er du flink til å lete kan du finne både hoteller og hostels til en rimelig penge. Innover til bykjernen og andre populære attraksjoner er du godt dekket transportmessig gjennom et bra T-banenett. Termini – Esquilino er særlig et bra valg for deg som elsker etniske butikker, restauranter og en herlig miks av ulike kulturer. Her ligger dessuten Romas “Chinatown”.

Anbefalt hotell i Termini – Esquilino

Med sitt lyse og flotte interiør og moderne løsninger er UNAHOTELS Decò Roma rett og slett et knakende bra alternativ. Ekstra positivt at hotellet ligger knappe 150 meter fra Termini togstasjon, og kan tilby privat parkeringskjeller.

Rommene preges av pent, klassisk interiør. Alle rom har TV, trådløst internett, minibar og eget bad. Tommel opp for en veldig deilig frokostbuffet. Hotellet ligger lokalisert ca. 400 meter fra nærmeste T-banestasjon. Herfra er det bare to stopp til både Colosseum og Trevifontenen.

Se flere bilder av rom og priser

Monti

Monti Roma

Monti er en del av det virkelig gamle Roma da det var her gladiatorene pleide å bo. Nåtidens Monti er langt ifra like “farlig” og forhøyende for adrenalinet, men det er ikke uten grunn at mange velger dette området. Bydelen er særlig kjent for sitt gode uteliv og restauranter med fantastisk italiensk mat. Barene i området syder praktisk talt av liv, enten du er ute etter en enkel aperitivo før middag, eller en fuktig natt med rødvin og velmiksede drinker.

Da Monti ligger svært nært både Colosseum og Forum Romanum er dette en perfekt match for deg som er nysgjerrig på alt som har å gjøre med oldtidens Roma.

Det kan tidvis være mye aktivitet og liv i gatene her, og av den grunn er ikke nabolaget å anbefale for mennesker som sliter med søvnen. Dette er ikke nødvendigvis et problem om du har hotellrom mot bakgård eller om hotellet ligger i en rolig sidegate.

Anbefalt hotell i Monti

I et sjarmerende bygg fra 1800-tallet ligger det trivelige Duca d’Alba Hotel. Knappe 500 meter fra hotellet finner du både Forum Romanum og Colosseum. Du har med andre ord et upåklagelig utgangspunkt for å oppleve Romas historiske severdigheter.

Hotellrommene er stilfullt innredet i en behagelig fargetone. Synes personlig det er veldig positivt at alle rom har sin egen stil, de følger med andre ord ikke et generisk, halvt kjedelig standarddesign. Rommene kommer med air condition, gratis WiFi, TV og bad i marmor med hårføner og gratis velværeprodukter. Herlig utvalg i frokostbuffeten med varme og kalde retter.

Se flere bilder av rom og priser

Via Veneto ved Spansketrappen

Via Veneto Roma Spansketrappen

Ønsker du å bo i Romas kanskje flotteste strøk bør du vurdere området ved Via Veneto. Dette er byens kanskje mest luksuriøse bydel og huser blant annet den verdenskjente Spansketrappen. Via Veneto er navnet på den historiske gaten som gjennom årenes løp har tiltrukket seg et bredt spekter av kjendiser og lokale storheter.

Det bør påpekes at utvalget av virkelig flotte butikker og dertil fancy restauranter er stort i denne delen av byen. Av den grunn må du også forvente å betale mer om du ønsker å bo her. Bydelen preges av vakker arkitektur, sjarmerende samlingsplasser og et bybilde med generelt godt vedlikehold.

Bydelen passer bra for deg som elsker den øvre enden av luksusskalaen og det å kunne oppdage byens mindre kjente landemerker. Ikke sjelden vil du dessuten kunne få øye på en og annen verdenskjent person. Skulle du føle for å trekke deg tilbake et lite øyeblikk kan jeg anbefale et stopp innom parken Villa Borghese. Det avslappende rekreasjonsområdet regnes som Romas grønne lunge.

Anbefalt hotell i Via Veneto

Bare 300 meter fra Spansketrappen finner vi et herlig smykke av et hotell, nemlig Hotel Degli Artisti. Hotellet holder til i en sjarmerende og historisk bygning noe tilbaketrukket fra alt som skjer. Samtidig bor du veldig sentralt i forhold til det aller meste som er verdt å få med seg.

Rommene er innredet i en pen og klassisk stil med air condition og et lydisolerende veggmateriale. Samtlige rom har minibar, TV og stilfulle parkettgulv, samt eget bad med velværeartikler. Tommel opp for et langt over gjennomsnittet trivelig personale, både i resepsjonen og frokostområdet.

Alt i alt et rent hotell det er en fornøyelse å bo på. Prisnivået tatt i betraktning er dette rett og slett en god deal.

Se flere bilder av rom og priser

Trastevere

Trastevere Roma

Trastevere er svært populært blant turister av mange grunner, én av dem er at bydelen rett og slett er ufattelig koselig. Med krokete brosteinsgater, fargerike fasader og små restauranter skapes det som uten tvil er et av Romas fineste områder. Med alle sine små barer og utesteder er dessuten bydelen er perfekt match for deg som er ute etter godt uteliv.

Avstandsmessig er du her svært godt lokalisert i forhold til de populære attraksjonene i det historiske sentrum. Ved å passere en av de mange broene over Tiber-elven når du blant annet Colosseum etter rundt en halvtime til fots. Mulighetene for å benytte seg av kollektivtrafikk er meget god da bydelen er knyttet sammen med resten av sentrum gjennom blant annet trikk og buss.

Anbefalt hotell i Trastevere

Et av de aller beste hotellalternativene i Trastevere er vakre VOI Donna Camilla Savelli Hotel. Med en utrolig nydelig hage og fine detaljer er hotellet nær sagt et aldri så lite “varp”. Veldig fornuftige priser på rom gjør sitt for å ytterligere bekrefte at du her får mye for pengene.

Det herskapelige bygget dateres tilbake til 1600-tallet og var tidligere et kloster designet av arkitekten Borromini.

Rommene preges av majestetiske trebjelker, og innehar alle eget bad med badekåpe og tøfler. Kjempedeilig frokost med et godt utvalg av både salt og søtt, samt vegansk. Om sommeren serveres frokosten i hagen.

Se flere bilder av rom og priser

Les også: Slik kommer du deg fra Fiumicino flyplass til sentrum

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *