• Meny
  • Meny

Restauranter og anbefalte steder

Italienerne er kjent for å verdsette de enkle smaker og tilberedningsmetoder fremfor fancy, fine dining. Roma er definitivt en hovedstad med enorme valgmuligheter, og du vil straks merke at det italienske kjøkkenet består av langt mer enn pizza og pasta.

Du vil finne restauranter som satser på haute cuisine, hippe steder som tiltrekker seg den fasjonable delen av befolkningen og mangfoldige trattorias. Sistnevnte er navnet på et uformellt, tradisjonelt spisested med lave priser og ærlig mat som i stor grad fokuserer på matretter fra lokalområdet. Eller hva med et glass italiensk rødvin akkompagnert med enkle retter og barsnacks som bruschetta med tomat og basilikum eller crostini med spekepølser fra nærområdet?

Samme hva du måtte velge, så trår du sjelden eller aldri feil om du går for spisesteder der de innfødte spiser. Skulle du av en eller annen merkelig grunn bli mettet av det italienske kjøkkenet, så fortvil ikke. Roma har nok av steder med sushi, thaimat og meksikanske retter på menyen. Merk dog at sushi er dyrt i Roma, mye dyrere enn om du eksempelvis spiser på en av de noe avsideliggende trattoriaene.

For det er disse avsideliggende spisestedene du burde gå for om du vil spise billig og godt i Roma. Hør gjerne med de lokale når det gjelder tips til hvor du burde dra for å unngå turistfellene og samtidig finne et sted som lokalbefolkningen elsker. Området i distriktet Trastevere, ved høyden Monte Verde Vecchio, er kjent for å ha restauranter med fornuftige priser og autentisk, italiensk mat, samt et miljø som er elsket av lokale artister.

Tips til restauranter i Roma:

– Løvtynn pizza fra en populær pizzeria? Dra til Pizzeria da Remo!
– Romantisk, italiensk mat? Test Antico Arco i Trastevere, eller Ad Hoc.
– Byens beste gelato? Prøv Gelateria Valentino.
– Trøfler og utsøkt sjømat? Test ut Osteria Barberini!

Med søtsug i Roma

Avslutning på et godt måltid? Besøk en av Romas velkjente gelaterias (isbar), og velg fritt blant utvalget av fløteis og sorbeter.

Ordliste:
Cono – i kjeks
Coppa – i beger
Produzione Propria – hjemmelaget
Panna – pisket krem på toppen

Les også om det yrende nattelivet i Roma.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *