• Meny
  • Meny

Transport fra Romas flyplass Fiumicino til sentrum

Du har landet på Romas flyplass “Aeroporto di Roma – Fiumicino” (FCO), og lurer på hvordan du i alle dager skal komme deg inn til sentrum. Vi skal her hjelpe deg litt på vei.

Avstanden fra flyplassen og inn til sentrum er på knappe 30 km. Mens terminal A står for innenlands flyvninger, står terminal B og C for de internasjonale. Kjører du med Norwegian eller SAS vil du ankomme gjennom terminal B. Nedenfor tar vi en titt på hvilke alternativer du har:

Airport pickup

Et godt alternativ er å benytte seg av personlig transport fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til ønsket destinasjon i Roma på en enkel og kostnadseffektiv måte. Ved å følge med på flightnummeret tilpasser selskapet hentetidspunktet i tilfelle flyet skulle være forsinket. Her kan du dessuten kostnadsfritt tilpasse med barnesete dersom du reiser med barn.

Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et meget bra alternativ. Prisene er noe rimeligere enn taxi, og spesielt gunstig om dere er flere som reiser sammen. Transport kan bestilles her.

Tog

Du har to alternativer når det gjelder tog fra Fiumicino og inn til sentrum, ekspresstog og tog med overgang til T-bane underveis.

Ekspresstog (Leonardo Express):
– Tar deg direkte fra flyplassen til Termini togstasjon i sentrum.
– Kjører hver halvtime i tidsrommet 06.00 – 23.00.
– Billetter kan kjøpes på togstasjonens billettkontor, i selvbetjeningsmaskin, på internett, og i de fleste aviskiosker/tobakkbutikker.
– Billetten valideres i valideringsmaskinen før du går på toget.
– Pris: ca. 14 euro

Tog (FL1) med overgang til T-bane:
– Kjører fra flyplassen til de sentrumsnære stasjonene Trastevere, Ostiense, Tuscolana og Tiburtina. Herfra tar du T-bane videre.
– Billetter kan kjøpes på togstasjonens billettkontor, i selvbetjeningsmaskinene, på internett, og i de fleste aviskiosker/tobakkbutikker.
– Pris: 8 euro + 1.50 euro til T-bane billett

Buss fra Fiumicino

Det å benytte seg av buss er både en rimelig og forholdsvis enkel måte å komme seg fra Fiumicino flyplass til sentrum. Avgangene går regelmessig, ca. 1-2 ganger i timen. Du kan velge mellom flere tilbydere, men den mest kjente og best renommerte er nok Terravision airport bus service. Regn med å bruke ca. 40-50 minutter fra flyplassen til sentrum.

Bussen har første avgang ca. 05.30 og siste 23.00. Billetter kjøpes i kiosker, på nett eller ombord i bussen. Prisen ligger på ca 50-60 kroner per billett.

Taxi

De hvite drosjebilene står lokalisert like utenfor utgangen, klare til å ta deg til sentrum. Prisen for taxitur fra flyplassen til sentrum ligger på rundt 48 euro, samt ca. 1 euro ekstra per bagasjeenhet.

Planer for hva du skal gjøre i Roma? Se forslag til de aller mest populære attraksjonene i Roma.

Konklusjon:

Buss er det aller rimeligste alternativet, så dersom pris er essensielt vil buss være et godt alternativ. Tog er veldig greit av hensyn til at togstasjonen ligger i fornuftig gåavstand fra ankomsthallen. Noe dyrere enn buss, men hakket mer komfortabelt. Både tog og buss kan dog tidvis ha ventetid og trangt med plass hvis du ankommer i de travlere periodene. Bor du rett ved Termini kan disse alternativene fungere godt, men regn med å bruke ekstra tid og penger dersom du må ta buss eller T-bane videre til andre adresser i Roma.

Har derimot bare gode ord å si om airport pickup fra Welcome Pickups. Det er både beleilig, praktisk og prismessig gunstig sammenlignet med det å ta en taxi. Veldig deilig å kunne slippe taxikøen, og sette seg rett inn i en forhåndsbestilt bil som tar deg rett til hotellet. Transport kan bestilles her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *