• Meny
  • Meny

Vatikanmuseet

Det sies at Vatikanmuseet i Roma er et av verden viktigste museer, og med tanke på hvilke enorme verdier den katolske kirken gjennom årene har mottatt av gaver og innkjøpt, er det ikke urimelig å tro det stemmer. Her finnes kulturhistoriske verdier man bare kan drømme om, og det ligger oppmagasinert århundreder med kunnskap innefor dets vegger. Både kunstnerisk og bokmessig.

Selve museet regner man med ble “etablert” så tidlig som i 1506, da pave Julius II gikk til anskaffelse av en statue med tanke på en utstilling for å tiltrekke seg besøkende til Vatikanet.

VIP-billetter til Vatikanmuseet

I dag besøkes Vatikanmuseet av millioner av mennesker fra hele verden årlig, og det har opparbeidet seg et noe velfortjent dårlig rykte for sine lange køer og ventetider ved og rundt inngangspartiet i åpningstiden. Dette kan imidlertid unngås hvis man forhåndsbetiller inngangsbillettene sine på museets internettside, da disse har egen inngang og går utenom det ordinære køsystemet.

Malerier av Michelangelo

Vatikanmuseet består i sin helhet av flere avdelinger fordelt på flere bygninger, og det er mer enn nok å se på. Alt fra skulpturer til malerier er utstilt, og selv bygningene er severdigheter i seg selv. Blant annet finner man det vakre, sixtinske kapell her, inneholdene de verdensberømte takmaleriene utført av Michelangelo, men også andre kjente kunstnere som for eksempel Sandro Botticelli, Cosimo Rosselli, Pietro Perugino og Domenico Ghirlandaio er representert.

Man kan også tilmelde seg en av de guidede turene i museet, og det finnes et spesielt opplegg tilrettelagt for barnefamilier, hvor man ved hjelp av et “skattekart” skal løse gåter og rebuser, og på den måten finne vei mellom de mange forskjellige skattene i museet. Anbefales spesielt for barn mellom fem og 12 år. Les også mer om Romas Vatikanstat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *