• Meny
  • Meny

Hva burde man gjøre i Roma?

Det finnes et ordtak som forteller at alle veier fører til Roma, hvilket også medfører at mange før eller siden finner veien dit. Enten på ferie eller av andre årsaker, men felles for dem alle er at et opphold i Roma virkelig kan være en spennende og annerledes opplevelse.

Store severdigheter

Som turist i Roma er det en del ting man er programforpliktet til å få med seg. Colosseum er en av dem, og hvem har vel ikke sett bilder av den enorme arenaen og grøsset ved tanken på de grusomheter som i sin tid foregikk der? Så får det heller være en fattig trøst at amfiteateret også har vært både sykehus og kirke senere.

Apostelen Peters kirke, Peterskirken, er en annen flott severdighet i Roma, og den er blant verdens aller største kirker. Kirken er 135 meter høy, og man kan komme helt opp i kuppelen hvorfra det er en imponerende utsikt over Petersplassen og Roma.

En tredje, og bokstavelig talt stor, attraksjon er Piazza Navona. Opprinnelig bygget som en stadion med plass til 30.000 tusen tilskuere men i moderne tid brukt som torg.

På egenhånd eller organisert

Det er flere måter man kan se Roma på. Enten på egen hånd eller i forbindelse med en av de mange guidede rundturene som finnes. Roma har et svært godt utbygget kollektivtilbud, og de fleste severdighetene ligger innenfor rimelig gangavstand. Dette gjør at man kan bruke den tiden man ønsker hvert enkelt sted hvis man ferdes rundt i eget tempo, men velger man en guidet tur, rekker man mer på kortere tid, samt man får en grundig innføring i hvert enkelt steds historie. Mange velger også å kombinere, for eksempel med guiding den ene dagen, for så å oppsøke interessante steder på egenhånd senere.

Utover å kikke på severdigheter har Roma et rikt utvalg av gode restauranter og fortauskafeer det er vel verdt å avlegge en visitt, og selvfølgelig kommer man ikke unna en dag eller to i byens handlestrøk og markedsplasser. Roma har også flere loppemarkeder med forholdsvis gode varer, hvor man kan kjøpe alt fra ekte orientalske tepper til bilradioer og blomster.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *