• Meny
  • Meny

Se fotball i Roma

For sportsinteresserte er det mange historiske høydepunkter i Roma, ikke minst den berømte Stadio Olimpico, Romas desiderte største stadion og hjemmearena for ikke mindre enn to fotballag, SS Lazio og A.S Roma.

Stadio Olimpica ble påbegynt allerede i 1928, men sto ikke ferdig før 1936 da det offisielt ble erklært åpnet. Stadioen ble opprinnelig bygget for friidrett, men da fotball som kjent er en stor idrett i Italia, falt det seg helt naturlig å innlemme en stor gressmatte i prosjektet. Noe som har vist seg å være en god idé, da det i ettertid er spilt flere store kamper der, og flere UEFA Champions League finaler er avholdt der. Siste gangen i 2009, hvor FC Barcelona vant over Manchester United, 2-0.

Likeledes var Stadio Olimpica hovedarenaen under VM i fotball i 1990, og ble også brukt under sommerolympiaden i 1960.

Billetter til fotballkamp i Roma

Man kan besøke stadioen som turist hvis man ønsker det, men ønsker man å se en fotballkamp der, er det ikke fullt så enkelt. I hvertfall ikke hvis man ønsker å se en hjemmekamp, for sine nesten 80.000 plasser til tross, er det stor rift om billettene, og man skal ha mye flaks for å få en billett i luka til de litt større kampene. Da kan det nok heller lønne seg å bestille i god tid på forhånd, eventuelt gjennom et av de mange firmaene som formidler komplette reiser hvor alt er tilrettelagt med flyreise, hotellopphold og fotballkamp i en pakkeløsning, men når det er sagt, så er det ikke umulig, og er man først i Roma, er det absolutt verdt å forsøke. Les forøvrig mer om andre ting du burde sjekke ut i Roma.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *