• Meny
  • Meny

Marked og loppemarked

Få ting kan være like morsomt og spennende som å traske rundt på et marked i håp om å finne glemte ting fra fortiden, ting du ikke visste du hadde bruk for eller rett og slett gjenstander som er mye billigere enn hjemme. Man skal heller ikke kimse av å vandre på et matmarked for å finne ingredienser til et godt picnicmåltid, eksempelvis vellagret, italiensk rødvin, oster, pølser, patéer og ferske bakverk. Vi skal nedenfor ta en titt på et par av Romas aller beste og mest kjente markeder.

Campo de Fiori

Udiskutabelt et av Romas aller beste markeder med historie tilbake til 1869 da det åpnet for første gang. Markedets hovedfokus er først og fremst blomster, gjærbakst, frukt, grønnsaker og fisk. Markedet har rykte på seg for å være et av de vakreste i Europa, med store vegger med jordbær og ferskener og pyramider av appelsiner. Kjøp gjerne med oster, frukt og brød til en romantisk picnic, eller råvarer til en klassisk Bolognese dersom du har tilgang på kjøkken.

Ved mørkeds frembrudd forvandler markedsplassen seg til et livlig møtepunkt for festlystne og sultne mennesker som vil innta et måltid, drikke et glass vin og feste fra seg.

Åpent fra mandag til lørdag.

Porta Portese

Hver søndag arrangeres loppemarkedet Porta Portese i det livlige og elskede området Trastevere. Dette er stedet å dra om du er ute etter sjarmerende tinnbokser fra 60-tallet som vil passe perfekt inn på kjøkkenet hjemme, brukt som oppbevaring for småkaker, makroner og cupcakes. Markedet går for å være Romas største loppemarked, med gjennomsnittlig rundt 100.000 besøkende, hver søndag.

Det vil være en underdrivelse å si at vareutvalget på Porta Portese er bredt, da du saktens virkelig kan finne alt mellom himmel og jord her. TV fra 50-tallet, gamle mafiafrakker, forgylte retro-sofaer, sjeldne bøker, lysestaker og LP-plater utgjør bare en brøkdel av utvalget.

Åpent på søndager.

Mercato delle Stampe

Sitter du på en fascinasjon for trykkunsten, herunder gamle bøker, tegneserier, blader og lignende? Da skal du vurdere et besøk til Mercato delle Stampe. Sett av noen ekstra timer, og du har sikret deg gode odds for å komme hjem med et sjeldent eksemplar av gamle romaner eller tegneserier utgitt i et svært begrenset opplag. Det skal sies at underholdningsverdien i å bare titte blant de mange bodene og salgsbordene kan være vel så stor som det å faktisk shoppe.

Åpent fra mandag til lørdag.

Les også mer om handlegater i Roma, samt tips til hva du burde kjøpe.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *