• Meny
  • Meny

Kollektivtransport

Med sine tidvis smale, brosteinsbelagte gater og lokalbefolkningens aggressive kjørestil anbefales det ikke å gyve lys på Romas gater som bilist, spesielt ikke om du har et svakt hjerte og blir lett stresset. Da er det godt at det offentlige transportsystemet er velfungerende, rimelig, punktlig og godt utbygd. Enkelt er det også, da du slipper å forholde deg til soner, og billettene du kjøper gjelder for både trikk, T-bane, buss og enkelte toglinjer.

Legg merke til knutepunktet Termini først som sist, dette er navnet på Romas viktigste togstasjon med togforbindelser til Munchen, Wien, Paris og Geneve. Dette er også stasjonen der T-banelinjene møtes, og hovedstasjonen for busstrafikk.

Hvordan komme seg rundt i Roma?

T-bane

Romas T-banesystem består av to linjer, linje A og B. Linje A frakter deg fra Battistini i nord-vest til Anagnina i sør-øst, mens linje B tar deg fra Laurentina i sør-vest til Conca d’Oro og Rebibbia i nord-øst. Rutenettverket er praktisk nok utformet som et kryss, og linjene møtes som nevnt innledningsvis ved trafikknutepunktet Termini. Linje C og D er under konstruksjon og vil dekke en lengde på 45 km og 52 stasjoner.

T-banen er operativ sju dager i uka, i tidsrommet 05.30 til 24.00.

Trikker, buss og taxi

Trikkesystemet i Roma er satt sammen av seks ulike linjer med åpningstid fra 05.30 – 00.00. Nettverket av busser er satt opp for å fylle ut områdene der trikkelinjene ikke strekker til, og består også av en rekke nattbusser som holder koken i tidsrommet trikkene og T-banen ikke kjører.

Eventuelt kan du selvfølgelig benytte deg av taxi. Generell regel for taxiprisen er at du betaler en starttakst som fastsettes ut ifra tid på døgnet og ukedag/helligdag. Kilometerprisen bestemmes ut ifra hvor mye taximeteret står på. Etter en grense på 10-12 euro vil du forflyttes til neste prisklasse der du betaler mer per km.

Som kurositet kan det nevnes at du får taxirabatt dersom du skal rett til sykehuset, eller dersom dere er en venninnegjeng uten mannfolk som reiser i tidsrommet 22.00 – 06.00. Husk på å spørre etter fastpris dersom du reiser fra sentrum til flyplassene Ciampino og Fiumicino.

Les forøvrig også mer om transport til sentrum fra flyplassen Fiumicino.

Priser for kollektivtransport i Roma:

Enkeltbillett (varer i 100 minutter): ca. 12-13 kroner
Dagsbillett: ca. 45-50 kroner
3-dagers billett: ca. 120-130 kroner
Ukesbillett: ca. 180-190 kroner

Prisene vil naturlig nok variere ut ifra dagens eurokurser. Billetter kjøpes før ombordstigning (hos barer, tobakkforretninger, kiosker og billettautomater) og må valideres på egne valideringsmaskiner som står plassert på perrongen til T-bane og trikkestasjoner, samt ombord på busser og trikker.

Priser på leiebil finner du her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *