• Meny
  • Meny

Trøfler i Roma og Italia

Det hersker et rykte blant trøffeljegere som sier at de elsker sin hund mer enn kona og kort sagt alt annet i denne verden. Utsalgspris på trøfler tatt i betraktning så er det ikke rart de verdsetter sin hund så høyt som de gjør. En godt trent trøffelhund er verdt sin vekt i gull når man tenker på at sorte trøfler selges for 8 000-10 000 kr/kg, de hvite trøflene selges gjerne for tre ganger så mye.

Hva er så trøfler?

Trøfler er navnet på en gruppe sopper som vokser på røttene til enkelte tretyper, deriblant eiketrær og trær innen hasselslekten. Disse soppene kommer nesten utelukkende fra områder i Nord-Italia som Piemonte, Bologna og Le Marche, samt fra Drôme-regionen i Frankrike. Trøflene kan oppnå en størrelse på inntil 500 g, men er normalt mye mindre. Deres markante duft, intense smak og kravstore vekstforhold har gjort trøflene til en svært kostbar råvare, elsket av gourmeter verden over. Ikke uvanlig er det å betale opptil 1 000 kroner for en rett med noen gode, tynne skiver med trøffel dersom du besøker en restaurant i gastronomihovedstaden Paris. Den aller gjeveste er den hvite Alba-trøffelen, funnet i Piemonte-regionen og områdene rundt byen Alba.

Spise trøfler i Roma

Trøfler nytes best på enkle vis, gjerne i kombinasjon med en simpel pastarett. Ønsker du prøve trøfler i Roma bør du først og fremst komme i rett sesong, sen september – desember for de hvite Alba-trøflene, og januar – tidlig april for de svarte vintertrøflene. Sorte sommertrøfler er tilgjengelig fra mai til september. Restauranten Il Posto Accanto har høstet mange gode tilbakemeldinger for sine trøffelravioli, prøv også deres fettuccine med trøfler.

Den familiedrevne restauranten Pietro Valentini er definivt et godt alternativ for trøffelrisotto med hvit trøffel, bare tanken får smaksløkene til å løpe i vann! Elsket av mange, og forgudet av enda flere. Du trår slettes ikke feil om du heller går for deres trøffelgnocchi, eller pastaretter med revet trøffel.

Regn med å betale ca 20-30 euro for en pastarett med trøfler.

Kjøpe trøfler i Roma

Trøfler er tilgjengelig i flere av byens delikatesseforretninger, som blant annet Franchi og Castroni, begge lokalisert langs gaten “Via Cola di Rienzo” ved Vatikanstaten – verdens minste stat. Du finner også trøfler i forretningen La Tradizionale med priser fra 10 000 kroner kiloen og oppover.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *