• Meny
  • Meny

Colosseum

Colosseum er en av verdens mest besøkte turistattraksjoner, og følgelig et definitivt must å besøke når man befinner seg i Roma. Colosseum er et amfiteater som gjennom tidene har vært gjenstand for utallige gladiatorkamper. Det stod ferdig i år 80 e.kr, og er regnet som et av verdens mest imponerende byggverk med sine fire etasjer og plass til 50.000 tilskuere. Bygget har en lengdeakse på 188 meter, en breddeakse på 156 meter, og høyde på 48,5 meter.

Arkitekten av Colosseum er ikke kjent, men ble bygget ble påbegynt av keiser Vespasian. Det er også blitt utvidet, og de kjente undergangene som ble brukt til å oppbevare slaver i forkant av gladiatorkampene ble konstruert av Domitian, sønn av Vespasian.

Viktig informasjon om Colosseum

Colosseum ligger ved gaten Piazza del Colosseo. Enkleste kollektive transportaltenativ er å benytte seg av metro. Det er som regel høyt trykk av besøkende, og følgelig må du i visse tilfeller basere deg på ventetid i opptil to timer.

Beregn gjerne en hel dag på å vandre i denne enorme, historiske bygningen. Guidede turer med audio er tilgjengelig.

Billettpriser:
To dagers pass for voksne ligger på 12 euro. Rabatter for seniorer og barn.
Tillegg for guidede turer.

Billetter kan også kjøpes online her.

Åpningstider:
Åpningstidene varierer veldig i forhold til hvilken årstid du velger å legge turen til Roma. Fra mars til august er åpningstidene 08.30 – 17.15.

Resterende tid av året åpner de 08.30 og stenger tidligst 16.30. Colosseum er stengt 25. desember og 1. januar.

For mer informasjon og billettbestilling kan du ringe +39 06 399 67 700.

Colosseum innehar plasseringen som den mest besøkte av Romas attraksjoner, med Pantheon og Trevifontenen på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *