• Meny
  • Meny

Trastevere i Roma

Denne intime lille bydelen i hjertet av Roma har siden førkristen tid vært et sentrum for livlig handel, og et viktig trafikknutepunkt i Italia, ikke minst på grunn av sin strategiske beliggenhet ved elven Tiber, som renner tvers i gjennom Roma.

Med kort avstand til alle de største turistmålene i Roma, er det mange som velger nettopp Trastevere som utgangspunkt for Roma-ferien, og da bydelen regnes som svært så familievennlig og lite «turistifisert» er den et ideelt valg i så måte.

Bydelen inneholder et rikholdig utvalg av små gatekafeer, barer og restauranter, hvorav flere har spesialisert seg på lokale retter og mattradisjoner.

Det formelig vrimler av små og store hoteller i alle prisklasser i området, og det finnes noe for enhver smak og lommebok.

Attraksjoner i Trastevere

Av severdigheter i området er nok Santa Maria kirken den mest kjente, og virkelig verdt et besøk. Her har det vært holdt gudstjenester siden 200-tallet, og da kirken som er en av de eldste i Roma også er bygget om et utall ganger, finner man en mengde unike kirkehistoriske godbiter i den. Blant annet mosaikken fra 1200-tallet og det berømte Mariabildet Madonna di Strada Cupa fra 1500-tallet.

Vatikanstaten ligger også innenfor rekkevidde fra Trastevere, og hvis man ønsker, kan man faktisk spasere dit, gjerne gjennom de små romantiske gatene i bydelen hvor man virkelig kan suge til seg sanseinntrykkene fra en svunnen tid.

Lokalbefolkningen er hyggelig og imøtekommende, og våger man å gå på oppdagelsesferd i de mindre bakgårdene og smugene i bydelen, er sjansene store for at man finner de små spisestedene de lokale møtes på, og skjulte kulinariske perler åpenbarer seg i godt selskap.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *