• Meny
  • Meny

Det sixtinske kapell

Kapellet ble påbegynt i 1473 etter initiativ av pave Sixtus IV og ferdigjort i 1480. Det sixtinske kapell er kapellet hvor valget av ny pave finner sted og ligger i Vatikanpalasset. De katolske lederne samles i kapellet og holder avstemning over hvem som skal velges som ny pave. De fleste har hørt om den sorte røyken som kommer opp pipen hvis de ikke blir enige. Når lederne til slutt blir enige sendes hvit røyk opp pipen for å signalisere at ny pave er valgt i Vatikanet.

Taket i kapellet

Er du interessert i Michelangelo skal du avse et besøk i det sixtinske kapell. Taket i kapellet er malt av nettopp ham og blir ansett som hans store hovedverk. Taket ble malt mellom 1508 og 1512 og er et av de mest kjente kunstverkene fra denne tiden. Taket er hele 540 kvm og viser bilder fra Bibelen. Det mest kjente er skapelsen av Adam i taket og dommedag malt i alterveggen.

Nyttig informasjon om det sixtinske kapell

Billett til kapellet koster 15 euro, da får du også adgang til Vatikanmuseet.

Åpningstid er 09.00 – 16.00.
Beregn god tid, da det som regel er lange køer utenfor.

Har du klaustrofobi bør du kanskje ikke besøke kapellet i åpningstiden. Kapellet er som regel stappfullt av turister og det kan være vanskelig å ta seg frem. Det tilbys private turer etter stengetiden, med priser fra 250 – 300 euro.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *