• Meny
  • Meny

Galleria Borghese i Roma

Har man først funnet veien til Roma, er et besøk i Galleria Borghese så absolutt noe man bør sette av tid til. Vakkert beliggende i Borghesehagen, en skogliknende park i Monte Pincio-området ligger den staselige Villa Borghese, en gang eid og bygget av den aristokratiske Borghesefamilien fra tidlig 1600-tallet, men senere solgt og bygget om til et av verdens viktigste kunstmuseum, som sin beskjende størrelse til tross, er helt på høyde med andre tilsvarende museer i andre deler av verden.

Da museet åpnet tidlig på 1900-tallet var de over 20 rommene fordelt på to etasjer allerede godt utstyrt med flere malerier og skulpturer, da Borghesefamilien allerede var ivrige kunstsamlere.

I tillegg til en mengde tradisjonelle skulpturer fra antikkens Roma, finner man flere hovedverker av berømte kunstnere som for eksempel Tizian, Caravaggio, Canova, Bernini, Correggio og Rafael, for å nevne noen.

Kombiner med lunsj eller restaurantbesøk

Museet er lukket på mandager, og det er mulig å både bestille og betale inngangsbilletten via museets hjemmesider. Noe som kan være praktisk for å unngå kø ved inngangen, samt man finner en del verdifull informasjon rundt hvilke utstillinger som til enhver tid befinner seg i museet.

Galleria Borghese ligger også i umiddelbar nærhet til andre museer i området, blant annet museet for antikke musikkinstrumenter fra hele verden, og dersom været tillater det, anbefales også en spasertur i det engelskinspirerte parkanlegget som omkranser museet. Medbring gjerne niste, eller nyt et måltid på en av de omkringliggende restaurantene i nærheten. Det er forholdsvis enkelt å komme seg til Galleria Borghese, og det finnes både metro- og bussholdeplasser i nærheten. Ta gjerne en titt på andre anbefalte bygninger og gallerier i Roma som The spanish steps og Titusbuen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *