• Meny
  • Meny

Forum Romanum

Forum Romanum er det største og mest kjente av alle keiserforaene i Roma. Foraen var sentrum for det juridiske og politiske livet under keisertiden. Forum Romarum ligger i dalen mellom Kapitol og Palatin.Det er nå et arkeologisk område med mange ruiner fra romertiden.

I Forum Romanum finnes det en rekke bygninger, de mest kjente er:

Septimius Severus buen

En hyllest til keiser Septimius Severus og hans sønner som utvidet det romerske herredømme i år 203 e.Kr. Buen er kledd i marmor og bygget av travertin. I midten skal det tidligere ha stått en bronsestatue av keiseren og hans to sønner. I dag finnes det bare innskrifter på buen som forteller historien.

Saturnus Tempel

Saturnus var en romersk jordbruksgud og skal i følge sagnet hatt stor makt før Jupiter overtok denne. Det første tempelet til Saturnus ble bygget omkring år 497 f.Kr. Tidlig fungerte Saturntempelet som statskasse. Bygningen i dag viser innskrifter som forteller at tempelet ble restaurert etter en brann i år 360 e.Kr.

Basilica Lulia

Julius Caesar dediserte denne bygningen i 46.f.Kr. Den ble bygget ferdig av keiser Augustus, men brant like etter. Senere ble den bygget opp igjen i år 12.e.Kr og ble kalt opp etter Augustus to barnebarn, Gaius og Lucius. Bygningen ble brukt som rettslokale, medbutikker og kontorer på baksiden.

Nyttig informasjon om Forum Romanum

Det er gratis å besøke Forum Romarum.

Adresse:
Via Sacra
Roma

Bør besøkes samtidig med Colosseum og Palatinerhøyden, da disse ligger rett i nærheten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *