• Meny
  • Meny

Flyplassen Fiumicino Airport

Reiser du til Roma er det stor sannsynlighet for at du vil lande på Fiumicino, Italias aller største flyplass, og den sjette største flyplassen i Europa. Flyplassens fulle navn lyder “Fiumicino – Leonardo da Vinci International Airport”, mens flyplassens internasjonale IATA-kode er FCO.

Med sin beliggenhet tre mil sør-vest for sentrum må du regne med minimum 30 minutter i transporttid fra flyplassen og inn til de mest sentrale områdene av Roma. Du kan da velge mellom henholdsvis ekspresstog, vanlig rutetog, buss og taxi. Les forøvrig mer om transport fra flyplassen til sentrum av Roma.

Fly til Fiumicino

Flyplassen håndterer årlig rundt 40 millioner passasjerer, både gjennom innenlandsreiser, europeiske og globale flyvninger. Disse flyvningene fordeles så på fire ulike terminaler: T1, T2, T3 og T5. De aller fleste flyselskapene som opererer på Fiumicino er tilknyttet terminal 3, hvilket også gjelder for Norwegian og SAS.

Den aller mest trafikkerte innenlandsruten er flyvningen til Sicila, mens Madrid og Frankrikes hovedstad holder stand som de hyppigst trafikerte rutene innen Europa, og verden som helhet.

Innad på flyplassen kan du slå ihjel ventetiden ved å drikke espresso på en av de mange kaffebarene, eller nyte en utsøkt pastarett hos en av de italienske restaurantene. Kanskje du også føler for å shoppe og kose deg i de mer enn 100 ulike gavebutikkene som selger alt fra fotoutstyr og elektronikk til gastronomiske nytelser du kan ha med deg. Naturlig nok finnes også et gjevt utvalg kosmetikk, vesker og klær for han og henne.

Priser på leiebil finner du her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *