• Meny
  • Meny

Spansketrappen

I flere generasjoner ble det diskutert om hva man skulle gjøre med den bratte skråningen opp til kirken Trinita dei Monti. På 1600-tallet ble det bestemt at man skulle forbinde kirken med Piazza di Spagna ved hjelp av en trapp som skulle inneholde en statue av Ludvig XIV. Pave Alexander VII protesterte mot å bygge en statue av en fransk konge, og følgelig ble byggingen utsatt til 1723. Trappen ble designet av Francesco de Sanctis og bestod til slutt av en trapp med flere avsatser. Den stod ferdig i år 1725 men har siden blitt restaurert flere ganger.

Bygninger rundt Spansketrappen

Området rundt trappen er en vandring i historie. Det kan være lurt å lese litt om Roma og bygningene før man besøker plassen, for å få mer ut av besøket og vite hva man ser på.

Nedenfor finner du noe av det du kan se rundt Spansketrappen:

– På høyre side av trappen finner du huset Casina Rossa, hvor den engelske poeten John Keats bodde frem til sin død i 1821. Huset er nå et minnested dedikert til poeten og fungerer som et museum.

– Ved foten av trappen står fontenen La Barcaccia, som betyr den stygge båten. Man tror denne ble laget av Pietro Bernini og skal være minne om en båt som fløt helt til plassen unden en flom i Tiberen.

– På venstre side av trappen finner du en dog en bygning som er kjent for de fleste og som du ikke trenger å lese om i bøker for å kjenne igjen. Her har nemlig hamburgerkjeden McDonalds åpnet restaruant, noe som er svært upopulært blant innbyggerne i Roma, av forståelige grunner.

Nyttig informasjon om Spansketrappen

Spansketrappen ligger ved enden av Via Condotti, en av Romas fasjonable gater.

Mai er en fin måned å besøke Spansketrappen, da monumentet blir dekket av blomster.

Merk at det ikke er lov å spise medbrakt mat ved Spanskeplassen, da man risikerer bøter for dette.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *