• Meny
  • Meny

Vær og klima i Roma

Romas tilreisende kan glede seg til et behagelig Middelhavsklima med varme somre, milde vintre og svært komfortable vår- og høstsesonger. Størsteparten av regnfallet finner oftest sted i oktober og november, mens juli holder stand som den tørreste måneden, ifølge statistikk fra Servizio Meteorologico.

Vinter i Roma:

Som nevnt innledningsvis er vintrene i Roma milde og friske med temperaturer i sjiktet 7ºC – 10ºC. Svært sjelden vil du oppleve snøfall, men regn forekommer med jevne mellomrom. Store snøfall skjer gjerne med et par tiårs mellomrom. Januar er statistisk sett den kaldeste måneden.

Gjennomsnittstemperatur vinter: 7ºC – 9ºC

Vår og høst i Roma:

Sen vår er for mange den aller beste tiden å besøke Roma på da temperaturen holder et gjennomsnitt på 20ºC og du fint kan vandre rundt i timesvis og oppleve Romas historiske severdigheter iført sommerbekledningen. Antall soltimer per dag ligger i sjiktet 6-7 timer i vårsesongen, og omtrent det tilsvarene om høsten. Nedbørsmengden er normalt høyest i april og november.

Gjennomsnittstemperatur vår: 10ºC – 17ºC
Gjennomsnittstemperatur høst: 11ºC – 21ºC

Sommer i Roma:

Sommeren i Roma har en tendens til å bli dampende het, noe som gjør at de lokale innbyggerne gjerne trekker ut mot sjøen eller til destinasjoner med en mer svalende temperatur. Ikke sjelden kan temperaturene overstige 35ºC midt på dagen. Temperaturen om natta ligger gjerne på rundt 18ºC – 20ºC. Forvent omkring 10 gjennomsnittlige antall soltimer per dag.

Gjennomsnittstemperatur sommer: 21ºC – 25ºC

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *