• Meny
  • Meny

Drikkevann og flaskevann

Har du først kommet deg til Roma og er klar for dager fyllt med spenning, attraksjoner og romanse vil du selvfølgelig ikke få ferien spolert av problemer med magen. Hvordan er så vannkvaliteten i Roma? Finnes det noen grunn for å kjøpe vann fra flaske?

Vannkvalitet i Roma

Roma blir forsynt med friskt fjellvann fra de nærliggende fjellene og kan by på svært god vannkvalitet. Du kan derfor trygt drikke vann fra springen, og følgelig også vann og isbiter som blir servert på restaurant. Romas gater kjennetegnes blant annet for deres mange vannfontener som er plassert rundt om i sentrum. Disse innehar også en meget god vannkvalitet, hvilket betyr at du bør ta med deg en flaske når du går rundt i byen som du stadig kan etterfylle i fontenene. Husk bare å ikke fylle opp vannflaska ved fontener der det står “Non potabile”, eller “Ikke drikkevann”.

Springvannet vil opplagt nok også egne seg utmerket til matlaging, tannpuss, dusj og andre hygienehensikter.

Priser på vann i Roma

Skulle du likevel ønske å kjøpe flaskevann kan du regne med å betale ca. 50-70 cent for 1,5 liter med vann på et supermarked. Vannprisen varerer generelt enormt utifra hvor du handler. Mens du kan betale 20-30 cent for en halvlitersflaske med vann på supermarkedet, kan du med enkelhet bruke et par euro for samme flaske på restaurant eller kafé, og opp mot 3-4 euro dersom du kjøper vannet fra salgsboder i nærheten av kjente attraksjoner.

Aqua gassata/frizzante = Vann med kullsyre
Aqua naturale/non-gassata = Vann uten kullsyre

Les også mer Romas tiddsone, samt om vær og solskinn i Roma.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *