• Meny
  • Meny

Tidssoner og klokkeslett – stilling av klokka i Roma

Et av de store spørsmålene når det gjelder reise utenlands, skal klokka stilles? I og med at Roma befinner seg i samme tidssone som Norge, dvs GMT+1, trenger du ikke stille klokka når du reiser til Roma. GMT står forøvrig for Greenwich Mean Time, et tidssystem som i likhet med UTC-systemet, er ansett som det globale systemet for tidssoner der blant annet England og Portugal og Gran Canaria står som den sentrale sonen, eller GMT+0 (UTC+0).

Sommertid og vintertid i Roma

Siden Norge og Roma befinner seg i samme tiddsone, vil vi også stille klokka til samme tidspunkter, det vil si at vi går over til sommertid i slutten av mars der vi stiller klokken én time frem. Motsatt stiller vi klokken én time tilbake i slutten av oktober ved overgangen til vintertid.

Når vi først er inne på tid og tidssoner kan det nevnes at reisetid til Roma fra Oslo Lufthavn Gardermoen ligger på like i overkant av 3 timer, 3:10 for å være eksakt. Reisetid fra Bergen Flesland til Roma Fiumicino utgjør 3 timer og 15 minutter. Les også mer om vær og klima i Roma.

Ringe til Roma

Ønsker du å ringe til Roma må du huske på å ta høyde for landskode +39 før du taster inn telefonnummeret. Du startet aller først telefonnummeret med 00, en standardkode brukt når du ringer utenlands fra Norge, og deretter landskoden og telefonnummeret. I praksis betyr dette at du taster: 00 39 x (der x utgjør telefonnummeret).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *